DEKADENT AESTHETIX – „Dekadent Aesthetix” [GoatowaRex]


2010 a fost unul dintre cei mai productivi ani pentru rock-ul / metalul autohton, şi cred că mulţi sunt în asentimentul meu. Am avut parte de un număr mult mai mare de lansări în comparaţie cu anii precedenţi, dar cel mai important e că mai toate au îndeplinit criteriile de calitate, atât sub aspect compoziţional, cât şi al producţiei. Iar duo-ul Dekadent Aesthetix „a deschis balul” ca să zic aşa, deoarece albumul lor de debut omonim a fost lansat chiar în prima zi a anului. Ascultându-l şi reascultându-l, vă pot spune liniştit că anul discografic a început favorabil.

Dekadent Aesthetix practică rock-ul şi metalul avangardist / experimental, cu unele influenţe din muzica electronică şi psihedelică. Aici cuvintele de ordine sunt diversitate şi nonconformism. Aşa cum îi stă bine unui album de acest gen, ne prezintă o paletă largă de compoziţii, de la cele cu o latură black metal mai pronunţată, compuse în perioada de început a trupei şi cu o abordare vocală evident mai agresivă (Incantaţie sau Whore Riflefuck), la cele cu o latură mai rock, aerisite şi meditative, cel mai elocvent exemplu în acest sens fiind piesa Track 0 care ne prezintă un interesant duel vocal masculin-feminin, şi o temă melodioasă de final plină de emoţie. Dar nicio compoziţie nu poate fi încadrată fără echivoc într-un anumit gen muzical, doar vorbim despre un album avangardist, nu-i aşa? Sunt nevoit să remarc şi excelentul riff principal al piesei Suicide Hobby, care îţi va stărui în minte multă vreme după ce îl asculţi. În opinia mea, acesta e un candidat serios la titlul de „rifful anului.” Albumul mai conţine şi o reinterpretare originală a piesei 17 a celor de la Ladytron. Sunetul, masterizat şi mixat de celebrul Dan Swanö, se încadrează pe o coordonată oarecum minimalistă, dar reuşeşte să capteze şi să păstreze intact „spiritul” muzicii.

Aşadar, Dekadent Aesthetix izbuteşte să creeze o simbioză între elementele muzicale aparent disparate pe care le conţine, adică acea „unitate în diversitate” atât de necesară genului abordat. Albumul este recomandat celor care doresc să se lase purtaţi pe aripile nonconformismului muzical şi liric, care caută mereu inovaţia în doza lor zilnică de muzică. Având în vedere potenţialul creativ consistent al trupei, tot ce pot spune e că aştept cu nerăbdare următorul lor pas.

Componenţă Dekadent Aesthetix:

  • Cosmin – voce şi texte
  • Emi – toate instrumentele

Albumul poate fi comandat online de aici.

Link-uri utile: Myspace şi Facebook

Aici puteţi citi şi un interviu cu Dekadent Aesthetix, pe care l-am publicat în luna iunie.

Anunțuri

Un gând despre &8222;DEKADENT AESTHETIX – „Dekadent Aesthetix” [GoatowaRex]&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s