WHITE WALLS – „Mad Man Circus” [Asiluum Arts]


Trebuie să recunosc că atunci când am făcut cunoştinţă pentru prima dată cu muzica celor de la White Walls (asta se întâmpla undeva prin luna iulie) am rămas pur şi simplu uimit. Iar starea de uimire continuă să pună stăpânire pe mine de fiecare dată când le ascult muzica.

La un an şi jumătate de la înfiinţare, cei patru constănţeni au lansat primul lor album de studio, pe care l-au pus la dispoziţia publicului atât pe CD (contra cost şi limitat la o sută de exemplare), cât şi în format mp3 (gratuit). Primele cuvinte care mi-au venit în minte după ce am ascultat albumul de faţă au fost diversitate, creativitate şi complexitate. „Mad Man Circus” te poartă printr-un labirint sonor plin de culoare, nuanţe şi contraste, White Walls oferindu-ne o gamă foarte variată de sonorităţi, de la cele agresive la cele progresive, toate într-o formă modernă, contemporană. La capitolul influenţe, aş aminti în primul rând muzica unor trupe binecunoscute precum Between the Buried and Me, The Dillinger Escape Plan, Dream Theater sau Rush. Ar mai fi de evidenţiat alte trei mari plusuri ale albumului: vocile, producţia şi grafica. Aşa cum se spune, vocile pot să „facă” sau să „desfacă” un album. În cazul de faţă, versatilitatea vocală a lui Eugen Brudaru, precum şi uşurinţa cu care reuşeşte să treacă de la un registru agresiv la unul foarte melodic sunt de-a dreptul impresionante şi reprezintă cireaşa de pe tort, transformând acest album într-unul clasic, cel puţin pentru rock-ul românesc. Eugen este un vocalist de rock/metal modern de mare clasă, liniile sale de voce fiind foarte inventive şi excelent executate. Despre producţie ce pot să spun? Marius Costache ne demonstrează că este unul dintre cei mai talentaţi ingineri de sunet în momentul de faţă, reuşind să confere albumului un sunet natural, live, şi foarte dinamic. Tocmai de aceea mi-ar plăcea să ascult într-o zi „Mad Man Circus” şi pe vinil. Cât despre copertă, aceasta a fost realizată de maestrul Costin Chioreanu şi ne poartă printr-o lume onirică, plină de simboluri şi aluzii.

În concluzie, cu acest album-eveniment, White Walls devine una dintre formaţiile de primă mână ale rock-ului autohton, cu un potenţial serios pentru a-şi face un nume şi pe plan internaţional. Jos pălăria!

Aici poţi citi şi un interviu cu White Walls, publicat de Muzikamagika în luna august.

Pagina de Myspace White Walls.

De aici puteţi descărca gratuit albumul.

Anunțuri

Un gând despre &8222;WHITE WALLS – „Mad Man Circus” [Asiluum Arts]&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s