Inpestae – „Cold & Dead”


Încurajat de o exclamaţie mai puţin ortodoxă a lui m3shuggah – Trăiască underground-ul! – m-am gândit că ar fi timpul să mai izbesc câteva cuvinte pe o e-pagină albă despre ceva proiect magik care m-a luat pe nepregătite.

Am ascultat în ultima vreme câteva zeci de albume, mai noi sau mai vechi, din aria BM-ului (incluse aici toate subramurile posibile). Cu extrem de puţine excepţii, am şters albumul după 2-3 piese. Asta e tot ce puteţi?! Asta e tot ce mai poate da o scenă ca cea a BM-ului?!

Recunosc, nu etichete ca suicidal BM sau überdepresive BM m-au făcut să cad într-o stare de apatie aproape totală, ci mediocritatea în sine a albumelor care se împănoşau „întunecat” sub asemenea titulaturi demne de un produs Wal-Mart. Căci da, am avut senzaţia acră că BM devenise deja McBM.

Haemoth, francezul din spatele Inpeste, a reuşit să ma convingă, prin singurul său album publicat până acum, de cât de rău este să ai idei preconcepute. Raw BM? Hell yeah!

„Cold & Dead” durează doar 18 minute. 18 de nebunie sonoră în care sunetul devine coajă si plăgi purulente. 18 minute în care mintea ţi se sparge în cioburi. 18 minute în care nervii îţi devin corzi. 18 minute în care uiţi că a fost o vreme când scriai despre McBM.

Un album de doar 18 minute care, mult după ce s-a terminat, te face să rămâi mut.

P.S. Întregul album poate fi ascultat pe YT. Dacă îl doreşte cineva lossless + întregul booklet scanat, găseşte link pe Lanternativa.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Inpestae – „Cold & Dead”&8221;

  1. m3shuggah zice:

    Asta cu McBM e genială 🙂 Aşa e, ai dreptate. Devine din ce în ce mai greu să găsesţi trupe şi albume de black metal care să te mişte cu adevărat, dar dacă eşti insistent, căutările îţi vor fi răsplătite cu asemenea giuvaieruri muzicale. Underground-ul să fie cu tine!!!

  2. Lanternativa zice:

    Multumesc 🙂 Oricum, cand descoperi chestii ca Inpestae uiti tot gunoiul in care ai inotat pana atunci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s