Interviu DEADEYE DICK


Deadeye Dick este una dintre trupele aflate în plină ascensiune şi foarte promiţătoare ale actualei scene underground din România. Cele patru piese prezentate în avanpremieră pe pagina lor de Myspace şi care vor figura pe albumul lor de debut intitulat „Black Stars on a White Sky” stau mărturie în acest sens. Aşadar, l-am contactat pe Tomy, unul din chitariştii formaţiei, şi l-am rugat să ne răspundă la câteva întrebări legate de ultimele noutăţi din tabăra Deadeye Dick.

Salut. Pe 11 septembrie veţi lansa albumul vostru de debut, intitulat „Black Stars On a White Sky,” la Clubul Fabrica din Bucureşti. Aveţi în plan şi alte concerte prin ţară?

În primul rând vă mulţumim pentru acest interviu! Din păcate eu o să plec pentru o perioadă în Anglia, de aceea trupa va concerta mai rar, astfel vom avea ocazia să pregătim cât mai bine un turneu de promovare al albumului în ţară şi străinătate anul viitor.

Am observat că la concertul de lansare intrarea va fi liberă. Doriţi astfel să încurajaţi publicul să cumpere Cd-ul? Veţi proceda la fel şi în alte oraşe?

Am dorit din două motive să lăsăm intrarea liberă la concert: unul, într-adevăr, ca să stimulăm vânzarea cd-ului, iar al doilea a apărut din dorinţa noastră de a beneficia de un public cât mai numeros la lansare. Trebuie să avem în vedere faptul că în acest moment activitatea concertisitică îţi asigură în mare măsură veniturile din muzică, mai ales la nivel de underground, deci nu cred că o să ne putem permite luxul de a cânta pe gratis şi în alte oraşe.

Unde aţi tras albumul şi cine s-a ocupat de masterizare/mixaj?

Am urmat o practică din ce în ce mai des întâlnită la nivelul trupelor de underground, adică am tras materialul în sala de repetiţie. Este important de menţionat că procesul de înregistrare al albumului a avut în centrul atenţiei două persoane, anume pe Răzvan şi Călin Răduţa, membri ai trupelor H8 şi Cap de Craniu. Îmi este foarte greu să rezum, în câteva cuvinte, efortul pe care l-au depus ei doi în perioada înregistrărilor. În afară de înregistrarea şi mixarea materialului, ei au reuşit să ne dea o coerenţă care nu ne este neapărat caracteristică şi am putut beneficia de sfaturile lor în ceea ce priveşte compoziţiile noastre, iar în ultimă fază au transpus foarte bine energia pe care o trasnmitem live pe album. Masterizarea a fost realizată de Zoltán Varga la studiourile Bakery din Ungaria, în acealaşi loc cu una din trupele mele favorite, Subscribe.

Care sunt principalele subiecte pe care le exploraţi în textele voastre?

Dragoste, Ură, Răzbunare, Recunoştinţă, Frică, Furie. Sentimente care au un impact puternic, stări inconfundabile care schimbă clar ceva atunci când apar. Nu sunt teme noi, aşa cum probabil nu mai există multe subiecte neatinse dar ceea ce diferă este stilul de abordare, modul în care expunem piesele în concert; vrem să redăm trup şi suflet ceea ce am creat, de aceea se poate observa că noi interacţionăm un pic diferit cu publicul.

În România, „Black Stars on a White Sky” va putea fi achiziţionat şi în magazine sau doar direct de la voi?

Într-o primă fază albumul va fi disponibil în aproximativ 100 de exemplare. Dacă o să existe o cerere pentru el vom suplimeta numărul lor, deci nu cred că în acest moment se pune problema de a distribui albumul în magazine.

V-aţi gândit la posibilităţi de a promova/distribui albumul şi în străinătate?

Ăsta va fi unul dintre aspectele pe care le vom urmări. O să căutăm o casă de discuri în afară, care să ne ajute cu promovarea şi distribuţia albumului în străinătate.

Aveţi în plan realizarea unui videoclip?

Avem în plan realizarea unui videoclip în viitorul foarte apropiat. Aproape sigur el va fi pentru piesa „Amnesty”, doar că trebuie să ne revenim un pic după cheltuielile legate de producţia albumului.

Numele trupei coincide cu titlul unui roman de Kurt Vonnegut, iar succinta caracterizare a muzicii voastre, care se regăseşte pe pagina de Myspace, este realizată prin vocea personajului principal, Rudy Waltz, a cărui poreclă e tocmai Deadeye Dick. Ce anume v-a stârnit interesul pentru acest roman(cier)?

Nu ştiu dacă a fost vorba de vreo apetenţă pentru Kurt Vonnegut, ci mai degrabă eram în situaţia în care aveam nevoie de un nume de trupă care să nu ne închisteze într-un stil muzical clar şi definit. Pe parcurs însă, au început să apară şi idei comune cu romanul, mai ales după ce s-au conturat temele abordate în versurile noastre. Dacă ne uităm un pic mai atent, atât romanul cât şi versurile trupei au ca element comun descrierea unor sentimente puternice, care îţi dictează modul în care interacţionezi cu mediul înconjurător. Diferenţa constă în faptul că trupa conturează un set de sentimente care sunt mai degrabă colerice, în timp ce personajul principal al romanului, Rudy Waltz, este ghidat de indiferenţă şi neutralite faţă de problemele cotidiene ce îi parvin.

În ultimii ani, am avut parte de multe concerte cu trupe cunoscute/celebre din străinătate, care au avut un real succes de public. Însă atunci când vine vorba de concerte ale trupelor româneşti, publicul continuă să manifeste o oarecare apatie. Cărui fapt crezi că i se datorează această situaţie şi ce crezi că ar trebui făcut pentru a o remedia?

Cred că sunt două aspecte care au dus la această situaţie. În primul rând publicul din România este unul eminamente tradiţionalist şi îţi este foarte greu să îi faci pe plac, mai ales când eşti o trupă care are versurile în limba engleză. Al doilea aspect ar fi legat de supra-saturarea publicului din oraşele mari cu evenimente muzicale, din acest motiv este foarte greu pentru o trupă din ţară să atragă un public consistent la concertele sale. Din punctul meu de vedere situaţia este pe cale de ameliorare, există foarte multe trupe care scot albume la o calitate din ce în ce mai bună, de aceea cred că publicul o să devină mai deschis faţă de acestea şi faţă de lansarea noastră din 11 septembrie.

Mulţumim pentru interviu şi vă dorim mult succes în continuare.

Vă mulţumim încă o dată şi vă aşteptăm la lansarea albumului „Black Stars On A White Sky” care va avea loc în club Fabrica în data de 11 septembrie.

Pagina Myspace Deadeye Dick: http://www.myspace.com/deadeyeromania


Anunțuri

Un gând despre &8222;Interviu DEADEYE DICK&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s