THOU/MOLOCH – „Tears that Soak a Callous Heart” [Feast of Tentacles / Perpetual Motion Machine]


Există o categorie de artişti care refuză să se arunce în braţele „industriei muzicale” şi se ghidează după dictonul „do it yourself.” Este şi cazul acestor două formaţii de sludge/doom din Marea Britanie (Moloch) şi SUA (Thou), care au decis să îşi reunească forţele pentru acest EP, editat doar pe vinil şi pe casetă. Într-un fel, poate ar fi justificat să spunem că o lansare pe CD sau oferirea posibilităţii de a-l descărca oficial ar face ca muzica lor – care este fără cusur – să fie accesibilă unui public mai larg. Însă, până la urmă, trebuie să respectăm decizia artiştilor, ei sunt suverani asupra propriei creaţii.

Pentru amatorii de sludge/doom, Thou nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre puţinele formaţii care, deşi au scos o grămadă de materiale discografice în ultimii trei ani, au păstrat calitatea nealterată, ceea ce poate părea incredibil pentru unii. Pe aceştia îi invit să asculte cu atenţie toată producţia muzicală a cvintetului din Baton Rouge, Louisiana, şi se vor convinge singuri. Cele două piese cu care contribuie la acest EP vor fi pe placul celor care caută agresivitate, melodie şi poezie într-o formă întunecată şi epică. Trupa îşi urmează încet şi neabătut propria cale, fără să îi pese de modele trecătoare, şi fără să caute succesul cu orice preţ. Îşi clădeşte o moştenire muzicală solidă, care să reziste în timp şi să stârnească pasiuni peste ani şi ani. În ceea ce priveşte muzica celor de Moloch, aceasta se află sub influenţa unor formaţii legendare gen Grief, Eyehategod sau Dystopia. Aici totul e simplu, fără niciun artificiu muzical, însă foarte eficient, iar efectul este pur şi simplu devastator. După ce asculţi cele trei piese, ai impresia că un buldozer tocmai a trecut încet peste tine şi te-a făcut una cu asfaltul. Cei patru britanici din Nottingham nu au reinventat roata, nici nu aveau vreun motiv să o facă, deoarece totul merge ca pe roate… mă rog, şenile, dacă ne gândim la buldozer.

Dacă vă pasionează sunetul analog, „daţi o fugă” pe Internet şi comandaţi EP-ul pentru că merită, iar dacă acesta vi se pare cumva „învechit” sau „demodat,” aşteptaţi până apare o ocazie de a-l achiziţiona în format digital, pentru că şi aşa merită. Acest material musteşte a pasiune şi sinceritate, nimic mai mult. Punct.

Adresa site-ului oficial Thou: http://noladiy.org/thou.html

Pagina de Myspace a trupei Moloch: www.myspace.com/molochscum

Pagina de Myspace a casei de discuri Feast of Tentacles: www.myspace.com/feastoftentacles

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s