Horoscopul muzical: 1-7 martie


staff-ul muzika magika are deosebita plăcere să vă anunţe inaugurarea unei noi rubrici pe blog. după cum o spune şi titlul, în fiecare săptămână site-ul nostru vă va întâmpina cu un horoscop muzical proaspăt şi la obiect. iar acum să-i dăm cuvântul pentru prima dată în istorie astrologului nostru de serviciu, domnul violet.


Berbec

Părul lung nu mai este la modă, o spun cu vehemenţă şi astrele. Veţi avea o săptămână relativ încărcată, mai relaxantă pe weekend, cu budincă făcută în casă şi emisiuni tv siropoase. Pentru contrast vă sugerăm să vă tundeţi sau să vă apucaţi de chitară bas, eventual într-o formaţie de jazz-rock. De ascultat neapărat Les Claypool – Of Fungi And Foe, dar cu moderaţie.

Taur

Nu este săptămâna dumeavoastră. Mai bine vă luaţi liber sau pretindeţi că v-aţi îmbolnăvit subit. Lucrurile se vor aranja săptămâna viitoare, când tot stresul acumulat va fi pus la lucru cu rezultate extrem de eficiente. Trebuie să ascultaţi exclusiv muzică de relaxare, dar să evitaţi producţiile new-age de proastă calitate. Un Terry Oldfield ar fi cel mai potrivit.

Gemeni

Astrele vă sunt favorabile, însă cu moderaţie, asta dacă veţi reuşi să treceţi cu brio peste ziua de marţi, când vă va aştepta o încercare teribil de stresantă: un concert simfonic sau o seară drum’n’bass. Pentru compensare va trebui să faceţi o cură de Sex Pistols, The Ramones şi Holograf din perioada anilor 80 (o să înţelegeţi de ce la timpul potrivit…).

Rac

Nu o să vă mint, veţi avea o săptămână perfectă. Nu veţi pescui deloc în ape tulburi, aşa cum vă stă în obicei. Cei din jur se vor întreba care este secretul dumneavoastră şi de ce iradiaţi atâta lumină şi drăgălăşenie în jur. Un singur sfat suplimentar: dacă veţi asculta exclusiv muzică pop feminină din anii 60 efectul pe care-l aveţi asupra celorlalţi va fi înzecit.

Leu

De această dată nu vă va ajuta cu nimic să vă scuturaţi coama. Lumea nu va da crezare balivernelor pe care le debitaţi, riscând să cădeţi într-un şi mai mare ridicol. Trebuie să renunţaţi o vreme la muzica italiană şi să vă axaţi pe experimentele sonore drone-mininaliste ale unor muzicieni obsuri din peninsula scandinavă.

Fecioara

Sunteţi calul de povară al celor din jur. Toţi trag de dumneavoastră şi nu aveţi nici un pic de timp liber. Săptămâna aceasta lucrurile nu se vor schimba sub acest aspect, ba chiar se vor înrăutăţii. Pentru a vă ameliora cât de cât situaţia aveţi nevoie de multă linişte şi cosolare muzicală cu intregrala albumelor de studio ale lui Jimi Hendrix. Vă este interzis orice contact cu chitara bas.

Balanţă

Echilibrul nu vă caracterizează de această dată. Prima parte a săptămânii mai merge cum mai merge, însă de joi încolo va fi dezastru: vă veţi certa cu toţi cei din jur, iar dacă sunteţi instrumentist riscaţi să vă pierdeţi locul în formaţie. Atenţie la complotul chitariştilor, veţi avea nevoie de foarte mult tact pentru a-l contracara la timp. Pentru dumneavoastră medicamentul muzical ideal ar fi incantaţiile călugărilor tibetani înregistrate pe teren cel târziu până la 17 august 1969, cele culese de etnologi după această dată vor avea un efect cât se poate de nociv.

Scorpion

O săptămână normală. Lentoarea dumneavoastră proverbială va fi pusă la grea încercare miercuri, dar veţi reuşi să vă înfrânaţi impulsul de a vă folosi acul din dotare – o decizie cât se poate de înţeleaptă. Sîmbătă vă va aştepta o mică surpriză erotică iar duminică va trebui să ascultatţi exclusiv discografia Beatles. Am spus Beatles nu Paul McCarthney solo!

Săgetător

Împreună cu Racul veţi avea o săptămână plăcută şi stimulată, atât la nivel intelectual cât şi sentimental. Luni veţi primi un cadouaş surpriză, care nu va fi legat de 1 martie, ci de o aniversare de care aţi uitat. Pentru a-l sărbători cum se cuvine vă sugerăm o doză serioasă de muzică disco (Donna Summer, Amanda Lear şi Bee Gees) sau manele (Iris, Implant pentru Refuz, Direcţia 5).

Capricorn

Suntem fericiţi să vă anunţăm că asterele preconizează pentru dumneavoastră o săptămână normală, fără mari evenimente negative sau pozitive. Doar o mică durere de dinţi luni seara şi o migrenă joi pe la amiaz, în rest soare şi voie bună. Va trebui să fiţi totuşi atenţi la sugestiile muzicale ale celor din jur şi să renunţaţi să mai ascultaţi acelaşi album demodat al lui Adriano Celentano. Credem că a sosit vremea să încercaţi ceva mai aventuros, The Slits de pildă sau, de ce nu, chiar Arch Enemy.

Vărsător

Începeţi săptămâna cu motoarele reduse la minimum, însă vă veţi anima progresiv pe parcursul ei. Nu vă descurajaţi la primele semne de oboseală şi aveţi în vedere scopul final propus, care va compensa din plin pentru eventualele migrene. Ziua de joi (sau vineri) vă va aştepta cu o surpriză plăcută. Din punct de vedere muzical, ar fi bine să încercaţi ceva cu totul nou: Atoms for Peace, muzică corală sau Lady Antebellum.

Peşti

În mediul acvatic sunetul nu se propagă foarte bine, însă acest lucru nu vă va împiedica să vă bucuraţi de ultimul album John Zorn, asta şi pentru că altminteri săptămâna vă va fi anostă – în cel mai bun caz. Sâmbătă cineva o să insiste să ascultaţi Shakespeare’s Sisters. Ar fi bine să rezistaţi acestei tentaţii necuviincioase.

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Horoscopul muzical: 1-7 martie&8221;

 1. Richard Bach zice:

  „Prima parte a săptămânii mai merge cum mai merge, însă de joi încolo va fi dezastru”

  Sper să nu, sâmbătă am recital.

 2. mihaela patrascanu zice:

  vai de mine,de abia astept sa vina sambata…sa vad si io ce erotic o sa aiba loc…cine a facut horoscopul chiar ii place sa faca lumea sa sufere…sambata tocmai!!!ce,luni nu se putea??:))

 3. dana zice:

  am rezistat propunerii indecente cu shakespeare’s sisters- predictia pentru zodia pestilor pentru simbata asta. 🙂 in schimb am ascultat dee dee bridgewater, albumul nou…asortat cu un pahar de feteasca neagra -beciul domnesc si cu ploaia de afara. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s