Recomandările lunii decembrie


Pentru fanii vocii groase şi ai glumiţelor marca Tom Waits, există concertul Glitter and Doom Live [2009]. Pentru cei aflaţi în dubiu sau necunoştinţă de cauză, here you are:

Anunțuri

31 de gânduri despre &8222;Recomandările lunii decembrie&8221;

 1. Richard Bach zice:

  Două recomandări, două alegeri.

  1) Fall Be Kind, fun și light, marcă înregistrată Animal Collective, adică electronic-indie, aici cu mici transpoziții din Zamfir (!) sau Grateful Dead, altfel ceva ori atmosferic-sedimentar, ori catchy.

  2) Last Night The Moon Came Dropping Its Clothes In The Street de Jon Hassell, la granița dintre electronic și jazz familiară genului, cu care ne-a obișnuit și Molvaer (iar Aarset am înțeles că a și colaborat cândva cu H.). Mie personal mi se pare ceva mai bun decât Hamada.

  http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fgiraffe-kingdom.blogspot.com%2F2009%2F04%2Fjon-hassell-last-night-moon-came.html&rct=j&q=jon+hassell+last+night+blog&ei=jcQWS56DCsf__QbvqbiDBw&usg=AFQjCNG0JDsr1fCfxT2be_C9NiaflmGhvQ

 2. De la vecinii noştri din Ungaria, un soi de indie cu tendinţe spre post-rock: marionette ID
  Anul trecul au debutat cu albumul Eptiness Will Change Your Mind, care se poate asculta integral pe last.fm
  Sample, recent lansatul – foarte fain de altfel – clip al primei piese de pe album, Disgraceful

 3. Rabih Abu-Khalil este compozitor de jazz originar din Liban (Beirut). Interpretează la oud (un tip lăută cracteristică lumii arabe). Mai jos cântă alături de saxofonistul alto Sonny Fortune:

 4. Revin cu ceva ce merge perfect cu dispoziţia mea generală de duminică. Trip hop cu tot soiul de influenţe bune, fabricat în Canada. Deşi activi din 2000, au un singur album: Hybrid (2007). În schimb, e foarte frumos cap-coada.
  Sample, piesa ce-l deschide, Vaporous

 5. Recomand concertul Spiritual Front&co de sâmbătă din Silver Church.
  Pe Rome şi Spiritual Front i-am văzut şi anul trecut la Braşov. O fost unul din cele mai faine concerte la care am fost. Îs convinsă că o sa fie cel puţin la fel de mişto şi acum.

 6. V-as recomanda Ulla Pirttijärvi – Máttaráhku Askái album din 2002. Muzica traditionala finlandeza cu un mix excelent de electro, jazz pe alocuri. Vocalista exceptionala. Daca nu gasiti nicaieri, va pun la dispozitie cu placere un link pentru download 😉

 7. Cu placere! Si ca sa nu merg pe acelsi gen as continua cu Lunatic Soul – un proiect solo al unui polonez, pe numele sau Mariusz Duda, basist al unui grup de rock progresiv: Riverside. Again, link disponibil la cerere 🙂

 8. Acum, că spiritul sărbătorilor s-a furişat şi pe la noi prin sat, vă recomand albumul perfect de sezon: Tori Amos – Midwinter Graces [2009]. E al doilea album pe care l-a înregistrat anul acesta şi conţine în majoritate piese „clasice” de iarnă. Şi e mult mai bun decât albumul propriu. Good old Tori is back!

  Să nu vă prind că nu-l ascultaţi, că e fain!

 9. JAN JOHANSSON – Jazz på Svenska (1964) daca imi permiteti. Desi nu e in spiritul sarbatorilor, as spune ca merita cel putin o auditie 🙂 Pentru amatori, ca de obicei link la cerere.

 10. ora25 zice:

  Aho! Aho! Am şi eu o recomandare. Mă gândesc că ar fi numai bine să împărţiţi MuzikaMagika în Magie Noire şi Magie Blanche. Nu ştiu cum. 🙂

 11. Dacă vreţi să vedeţi un film fain (exceptând finalul uşor telenovelistic) şi în acelaşi timp să ascultaţi un concert vă recomand…

 12. Richard Bach zice:

  Weinachtsoratorium de J. S. Bach

  În ce privește rock-ul, nu știu cât de serios trebuie luată recomandarea, e pe deplin de gustibus, însă Jethro Tull au făcut un ”Christmas Album” în 2002 și nu e deloc, dar deloc rău.

  Besinnliche Feiertage von R. Bach! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s