GODMODE – ON (A&A Records)


Godmode coverLa patru ani după apariţia albumului de debut, pe care personal îl consider foarte bun şi care prin urmare ar merita mai multă atenţie, Godmode îşi lansează noul album, intitulat simplu ON, sub egida A&A Records pe data de 12 noiembrie. Fără îndoială, primul lucru care frapează după ce asculţi albumul este diversitatea acestuia. Din punct de vedere muzical, ON acoperă un spectru foarte larg, de la sonorităţi rock/metal moderne (Survivor Guilt sau New Tricks), excelente pentru apariţiile live, până la cele acustice, hip-hop, sau electro (vezi apariţia lui DJ Wicked sau piesa Break). Dar nu vă speriaţi, audiţia albumului va fi o experienţă plăcută, în special datorită agilităţii şi naturaleţii cu care trupa abordează această varietate stilistică. Diversitatea vocală este un alt aspect al albumului demn de menţionat. Paul îşi demonstrează mai bine ca oricând versatilitatea vocală deja binecunoscută, abordând mai multe stiluri, de la vocile mai agresive (Survivor Guilt) la cele foarte melodioase (vezi piesele acustice sau semi-acustice). La aceasta se adaugă două contribuţii vocale foarte inspirate. Prima este cea a lui Adi Despot (Viţa de Vie) pe piesa La Fel, pe care o consider una dintre piesele de rezistenţă şi, de ce nu, un posibil hit. De asemenea, merită remarcate şi textele piesei, foarte inspirate şi originale. A doua contribuţie vocală e cea a lui Rareş (ex-Narkoma), care îşi etalează talentul aş putea spune înnăscut de vocalist hip-hop. Ultimul aspect al diversităţii pe care aş vrea să-l subliniez este limba textelor. Patru dintre piese au fost scrise în limba română (aici aş vrea să remarc şi piesa În Larg), restul fiind în engleză. Albumul se încheie cu o superbă reinterpretare acustică a piesei The Only Way, inclusă iniţial pe albumul de debut din 2005. Cu acest album, Godmode (Paul – voce, Dan – chitară, Vladimir – bass, şi Bogdan – tobe), beneficiind de o producţie de calitate şi o interpretare pe măsură, demonstrează că merită să pătrundă în rândul elitei rock-ului românesc modern. Evident, recomand albumul celor deschişi la minte şi dornici de a-şi lărgi orizontul muzical. This album will surely turn you ON.

Pagina de Myspace

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;GODMODE – ON (A&A Records)&8221;

 1. nu că vreau să stric petrecerea, dar din ce am ascultat pe myspace observ doar o producţie relativ profesionistă şi nimic mai mult. sunt mult mai curios de piesele acustice aşa că mai aştept pentru o părere finală.

 2. @Cristi C
  Depinde de termenul de comparatie.
  Pentru unii, nu e nimic deosebit, au auzit deja atatea trupe… Daughtry (LOL), Static-X, Killswitch Engage, Korn… Godmode… toate-s la fel.
  Deosebirea e ca doar Godmode e din Romania, canta in limba romana si e poate singurul album de dupa „Fenomental” care suna „ca afara” dar e „targetat” pentru romani.

  Cine nu e de acord sa se duca inapoi la ascultat Bambi, Voltaj, Kristine, Guta .. sau alte trupe/ albume care sunt mai mult decat „doar o producţie relativ profesionistă şi nimic mai mult”.

  • sunt de acord cu tine. însă vezi atâta timp cât o să gândim în termenii ăştia, că pentru o trupă românească sună ca în oocident, nu o să reuşim să ieşim din provincialism. sincer nu îmi pasă că trupele româneşti sună profi pentru că asta e doar minimul necesar. ele trebuie să sune profi dar să facă şi o muzică inspirată. până la acesată dată albumele de rock românesc sunt aproape toate ori nişte plagieri ordinare, ori nişte glose lipsite de inspiraţie după trupele care au trasat mari curente în occident.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s